Brusjes- en oudergroepen

De Stichting gelooft in de kracht en het belang van het steunsysteem, lotgenotencontact en ervaringsdeskundigheid. Om deze reden zullen er in Het Huis ‘oudergroepen’ en ‘brusjesgroepen’ gaan draaien. Ouders zullen worden uitgenodigd om gedurende de behandeling van het kind of de jongere hier maandelijks naartoe te gaan. Deze groep zal worden begeleid door een therapeut en een ervaringsdeskundige ouder. Hier zullen de ouders met elkaar kunnen praten over hun zorgen, ervaringen kunnen uitwisselen, vragen kunnen stellen en voor hun belangrijke thema’s bespreken. Samen zijn met andere ouders van kinderen/jongeren die het lastig hebben geeft herkenbaarheid en steun. Ook biedt het hoop wanneer je hoort dat een andere ouder ook er doorheen is gekomen. De groepen voor broertjes en zusjes, brusjes, zijn gebaseerd op dezelfde fundamenten van lotgenotencontact en ervaringsdeskundigheid. We weten immers dat wanneer een kind in een gezin lijdt, broertjes en zusjes evenveel kunnen lijden. Wanneer we de brusjes kunnen verstevigen zullen we niet alleen het kind of de jongere met een duurzamere oplossing helpen maar ook voorkomen dat een brusje onze volgende aangemelde huisgenoot wordt. 

De groepen zullen uiteindelijk gaan lopen op het concept van ‘give and return’; eerst leer je wat van de ouders/brusjes voor je en daarna geef je dat wat je geleerd hebt door aan de ouders/brusjes na jou. Ook streven we ernaar er op termijn als therapeuten tussenuit te gaan stappen, zodat de groepen vóór en dóór ouders/brusjes worden geleid. Zíj bepalen wat ze nodig hebben en helpen elkaar van mens tot mens. 

Het organiseren en faciliteren van deze groepen, alsmede de poule van ervaringsdeskundige ouders/brusjes managen, kost tijd en geld. De Stichting hoopt deze groepen te gaan realiseren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: